Ontspanning op Kreta

Ontspannen op Kreta kunt u door een dag te gaan winkelen of door tijdens een wandeltocht te genieten van de prachtige natuur op het eiland.

Winkelen

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Winkelen op Kreta kunt u goed in de steden Rethymnon en Chaniá, maar ook in de badplaatsen Chersonisos en Malia vindt u een uitgebreid winkelaanbod. Voor velen is Chania een geliefde winkelstad. Wanneer u naar deze stad gaat om te winkelen, ga dan vroeg in de ochtend, zodat u eerst een kijkje op de markt kunt nemen. In de Odós Skridlof vindt u met name lederzaken, waar men sandalen en tassen verkoopt. In Heraklion vindt u de mooiste winkels aan de Odós Daedalou en de Odos 1866 is een grote marktstraat, waar u allerhande lekkers kunt kopen. In Rethymnon moet u op de Odós Souliou zijn voor de duurdere winkels en hier vindt u de markt op de Odós Ethnikis Andistasi. In de badplaatsen vindt u met name veel souvenirwinkels en winkels waar men namaakspullen van bekende merken verkoopt. Op de markten kunt u vaak de typische streekproducten kopen. Op Kreta gaat het dan met name om wilde kruiden, olijven en olijfolie, en aardewerk.

Wandeltochten

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Wandelen kunt u op Kreta naar hartenlust. Het eiland kent prachtige natuur waar u mooie tochten kunt maken. Met name in de lente, wanneer de meeste bloemen in bloei staan is het op het eiland geweldig toeven. Wandelingen variëren van relatief eenvoudige wandelingen tot zware bergtochten, waarvoor enige ervaring gewenst is. De eenvoudiger wandelingen lopen door boomgaarden en het traditionele Griekse platteland. Zwaardere trektochten gaan door de Witte Bergen. De Witte Bergen tellen ongeveer 50 kloven en door diverse van deze kloven kunt u een wandeling maken. De bekendste is de Samaríakloof. Hier is het meestal erg druk en in de minder bekende kloven zult u minder toeristen treffen en kunt u meer genieten van de rust en de natuur om u heen. De bekendste wandelroute op Kreta is de E4 route, die van de ene kant van het eiland naar de andere kant loopt. Deze route is, in tegenstelling tot vele andere routes, goed bewegwijzerd. Toeristen lopen tijdens hun vakantie vaak kleine delen van de route. De wandelmogelijkheden op Kreta zijn zeer uitgebreid. Op deze website vindt u enkele voorbeelden van routes. Op het eiland worden veel georganiseerde wandeltochten aangeboden, variërend van dagtochten tot complete wandelvakanties.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Fietstochten

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Kreta is erg bergachtig en wanneer u gaat fietsen zult u dus veel hoogteverschillen moeten overbruggen. Natuurlijk is de ene route gemakkelijker dan de andere, maar u ontkomt bijna niet aan een aantal keren flink op uw pedalen staan. Hiervoor krijgt u wel een heleboel terug. U fiets door het prachtige landschap van het eiland en geniet van schitterende uitzichten en leert bovendien het authentieke Kreta kennen, wanneer u van het ene kleine dorp naar het andere fiets. Olympic Bike in Rethymnon verhuurt mountainbikes en fietsen en organiseert tochten van verschillende moeilijkheidsgraden.

Wellness

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Op Kreta zijn verschillende wellness/spa hotels te vinden, waar u zich een dag in de watten kunt laten leggen. Met name in de buurt van Elounda is het aanbod uitgebreid. Tot de mogelijkheden behoren meestal sauna’s, massages en thalassotherapie. U kunt bijvoorbeeld terecht bij Six Senses, Domes of Elounda of Blue Palace.