Rethymnon

Rethymnon is de op twee na grootste stad van Kreta met een gezellige sfeer en diverse Venetiaanse elementen.

Venetiaanse bezienswaardigheden

Rethymnon is aan een kleine baai aan de noordkust van Kreta gelegen. De stad kende een bloeitijd tijdens de Venetiaanse overheersing op het eiland. Belangrijke bezienswaardigheden stammen uit deze tijd. Het meest in het oog springende gebouw in Rethymnon is het Venetiaanse fort, dat in 1573 werd gebouwd. Het behoort tot de grootste kastelen van zijn soort. Binnen de imposante buitenmuur bevinden zich diverse ruïnes, waarvan die van de Hanmonmoskee de mooiste zijn. Behalve het kasteel vindt u in Rethymnon nog een Venetiaanse poort, de enige die de tand des tijds heeft doorstaan. Tot slot kunt u nog de Venetiaanse Loggia bezichtigen, wellicht het mooiste gebouw dat uit deze tijd is overgebleven. Vandaag de dag bevindt zich in het gebouw een kunstwinkel.

Andere bezienswaardigheden

Behalve de Venetianen heersten ook de Turken enige tijd op Kreta en aan deze tijd herinnert de 17de eeuwse Nerantzesmoskee. Oorspronkelijk was dit een kerk, maar de Turken veranderde de kerktoren in een minaret en brachten drie koepels aan, die ook nu van verre te zien zijn. Bij een wandeling door Rethymnon maakt moet u in elk geval ook even de kleine haven aandoen. Langs de haven bevinden zich diverse restaurants. Deze zijn een stuk duurder en minder authentiek dan de Griekse keuken in de eettentjes die u in de oude Venetiaanse wijk met zijn smalle winkelstraatjes vindt. Een andere optie is om richting het stadspark te gaan en daar bij te komen van de diverse indrukken. In juli vindt hier een wijnfestival plaats. Uiteraard kunt u ook relaxen op het stadstrand van Rethymnon en heeft u weer energie voor een bezoek aan het Volkskundig museum of het ongeveer 500 meter lopen hiervandaan liggende Archeologisch museum, dat zich in het oude fort bevindt.

Uitgaansleven

De meeste uitgaansgelegenheden bevinden zich in het oosten van de stad, langs de promenade bij het strand. Hier kunt u ’s avonds terecht in diverse openluchtdiscotheken. Zien en gezien worden is het in het Living Room café. Typisch Griekse tentjes vindt u aan de Odós Vernárdu, waar u meerdere rakádika vindt, oftewel rakícafés. In de meeste cafés wordt live muziek gespeeld.

Andere plaatsen

Meer plaatsen op Kreta:

Foto’s van Rethymnon

Populaire accommodaties in Rethymnon

Minos 8.2
8 aanbieders
vanaf €303
Bio 8.4
7 aanbieders
vanaf €327
Atlantis Beach 8.9
6 aanbieders
vanaf €393

Bekijk alle 80 accommodaties in Rethymnon

Ligging