Agios Nikolaos

De kleine stad Agiós Nikolaos ligt aan de Marbelloubaai en groeit in de zomer uit tot een levendige badplaats.

Agiós Nikolaos is rondom een klein meertje gebouwd, wat de plaats een bijzondere sfeer geeft. Rond dit Límni Vulisméni meer hebben zich diverse cafés en restaurants gevestigd en zeker ’s avonds is het hier gezellig druk.

Bezienswaardigheden

Hoewel Agiós Nikolaos niet groot is, kent de plaats toch enkele interessante musea. In het Archeologisch Museum worden voorwerpen tentoongesteld die bij opgravingen in Oost-Kreta gevonden zijn. Bijzonder is een schedel uit de eerste eeuw. In het Folklore Museum komt u meer te weten over Kretenzer tradities en ambachten zoals houtsnijwerk en borduren. Wanneer u van planten houdt, moet u een bezoek brengen aan het Iris Museum, waarin u informatie vindt over de flora op Kreta. In de Municipal Gallery kunnen kunstliefhebbers wisselende exposities bezoeken. Tot slot kunt u een bezoek brengen aan de Agiós Nikolaos kerk, waar de plaats naar vernoemd is. De kerk bevindt zich op het terrein van het Minos Palace hotel en bij de receptie kunt u om de sleutel vragen.

Nachtleven

Wanneer u overdag door Agiós Nikolaos wandelt zult u wellicht geen uitgebreid uitgaansleven verwachten. Toch kent de badplaats een levendig nachtleven. Behalve langs het kleine meer, bevinden zich veel cafés en bars bij de haven. Stappen in Agiós is echter niet te vergelijken met bijvoorbeeld een avond feesten in Chersonisos of Malia. Het aanbod is lang niet zo uitgebreid en met name grote clubs ontbreken. In Agiós Nikolaos is alles wat gemoedelijker en meer authentiek Grieks.

Stranden

In en nabij de badplaats vindt u verschillende mooie stranden, waarvan sommige met de blauwe vlag prijken. In de plaats zelf ligt het Ammoudi strand. Het is een erg klein strand, dus het raakt snel vol. Wel worden watersportfaciliteiten aangeboden. Aan de zuidzijde van de plaats vindt u een mooi zandstrand, het Ammos strand genaamd. Wellicht het mooiste strand in de omgeving vindt u nog iets verder naar het zuiden. Het Almyros strand is het grootste zandstrand bij Agiós. Het biedt verschillende watersportmogelijkheden en omdat het water lang ondiep blijft is het zeer geschikt voor kinderen. Andere stranden zijn het vrij kleine Kritoplateia strand en het EOT Municipal strand, waarbij zich een minigolfbaan bevindt en diverse schaduwrijke plekjes u de mogelijkheid bieden de felle middagzon te ontvluchten.

Andere plaatsen

Meer plaatsen op Kreta:

Foto’s van Agios Nikolaos

Populaire accommodaties in Agios Nikolaos

Havania 8.7
5 aanbieders
vanaf €338
Candia Park Village 8.9
6 aanbieders
vanaf €466
Minos Palace 8.9
5 aanbieders
vanaf €690

Bekijk alle 20 accommodaties in Agios Nikolaos

Ligging