Chaniá

Chaniá is volgens velen de mooiste stad van Kreta.

Het is een pittoreske, sfeervolle stad, die verschillende Venetiaanse en Turkse monumenten heeft weten te behouden en uw camera moet u dan ook zeker niet vergeten mee te nemen. Niet alleen de stad zelf, maar ook de omgeving zorgen ervoor dat Chania de mooiste stad van Kreta wordt genoemd. De indrukwekkende Lefka Ori, de Witte Bergen, vormen de achtergrond van de stad en met name in de winter, wanneer ze witgekleurd zijn door de sneeuw, levert dit een spectaculair plaatje op. Hoewel bij Chaniá zelf niet de mooiste stranden te vinden zijn, vindt u ten oosten van de stad prima plekken om van de zon en zee te genieten.

Bezienswaardigheden

De oude kern van Chaniá wordt omgeven door Venetiaanse vestingwerken. Het best bewaarde stuk van de vestingwerken vindt u bij het Schiavo-bastion. In één van de andere bastions, de Firkás, is tegenwoordig een scheepsvaartmuseum gevestigd. Een ander Venetiaans monument is de sfeervolle haven van Chaniá met de karakteristieke vuurtoren. De Moskee van de Janitsaren herinnert aan de Turkse jaren van Kreta. Deze moskee is het oudste Ottomaanse gebouw op het eiland. Helaas kunt u de moskee niet van binnen bekijken. Waar u wel naar binnen kunt is bij het Archeologisch Museum van Chaniá, waar u onder andere Minoïsch kunstwerk ziet en enkele mooi mozaïeken. Een ander museum in de stad is het Volkenkundig Museum, een leuke stop wanneer u meer wilt weten over het dagelijks leven op Kreta door de eeuwen heen. Tot de overige bezienswaardigheden behoren de Etz Hayyimsynagoge en de Agiós Nikólaoskerk, welke zowel een kerktoren als een minaret heeft. De diverse bezienswaardigheden kunt u het beste verkennen tijdens een stadswandeling door de oude stad.

Winkelen

Chaniá is een populaire winkelstad met talloze winkels in de divers smalle straatjes van het oude centrum van de stad. Wanneer u vroeg in Chaniá aankomt loont het de moeite eerst een kijkje te nemen in de markt, waar u allerlei verse producten kunt kopen, maar ook bijvoorbeeld kruiden en specerijen. Traditionele winkels vindt u met name in de Angélu, Zambéliu en Theotokopúlu. Wanneer u een nieuwe leren tas zoekt moet u zich naar de Odós Skrídloff begeven, waar zich diverse lederwarenwinkels bevinden.

Nachtleven

De meeste bars en cafés in Chaniá zijn geconcentreerd rond de oude haven. Een avond uit begint hier met een late maaltijd, waarna de avond voortgezet wordt met enkele drankjes in een bar of café. Jongeren trekken vanaf middernacht richting Platianas, waar in tegenstelling tot in Chania diverse grotere clubs te vinden zijn. Populaire uitgaansgelegenheden in Chaniá zelf zijn El Mondo bar, Happy go Lucky en Ariadne. Voor een bijzondere locatie moet u naar het Pallas dak terras. Om hier te komen zult u wel eerst 44 treden omhoog moeten klimmen, maar dan zult u ook zeker beloond worden.

Andere plaatsen

Meer plaatsen op Kreta:

Foto’s van Chaniá

Populaire accommodaties in Chaniá

Althea Village 8.2
4 aanbieders
vanaf €781
Porto Platanias Beach Resort & Spa 8
6 aanbieders
vanaf €566
Cretan Dream Royal 9
1 aanbieder
vanaf €561

Bekijk alle accommodaties in Chaniá

Ligging