Malia

Malia is een zeer drukke en levendige badplaats, die in de zomermaanden vooral vele jongeren trekt.

Malia is een zeer toeristische badplaats met een mooi strand, vele watersportmogelijkheden en een uitgebreid nachtleven. De plaats heeft iets landinwaarts gelegen nog een charmante historische kern. Langs de kust vindt u met name veel horecagelegenheden en accommodaties. Ten oosten van de plaats bevinden zich ruïnes van een Minoïsch paleis, waardoor u een rondleiding kunt nemen. Malia is een populair vakantieoord onder jonge Britse toeristen, die voor een feestvakantie komen.

Stranden

Voor de kust van Malia liggen mooie, kilometerslange zandstranden met uitgebreide (watersport)faciliteiten. Het nadeel van de stranden is dat ze, zeker in de zomermaanden, zeer druk bezocht worden. Vaak is het vrij luidruchtig op de stranden. Wanneer u een rustiger strand in de buurt zoekt, kunt u het Potamosstrand proberen, dat u ten oosten van het strand van Malia kunt vinden.

Nachtleven

Malia kent een net zo levendig en uitgebreid nachtleven als buurplaats Chersonisos. Kroegentochten zijn hier aan de orde van de nacht. De meeste uitgaansgelegenheden liggen aan de hoofdstraat van de plaats. Omdat Malia veel door Britse toeristen bezocht wordt, vindt u een groot aanbod aan pubs met in veel gevallen ook live muziek. Geliefde bars zijn The Loft, Yiasou en Lush Bar. Tot de populairste clubs behoren Candy Club, Club 69 en Apollo. Dit is slechts een kleine greep uit het uitgaansaanbod in Malia. Voor iedereen is hier wat te vinden, behalve natuurlijk voor mensen die op zoek zijn naar een rustige, gemoedelijke bar. Malia is in de zomermaanden het domein van partyanimals en zeker niet aan te raden wanneer u een rustige vakantie wenst.

Andere plaatsen

Meer plaatsen op Kreta:

Foto’s van Malia

Populaire accommodaties in Malia

Theo Star 8.5
1 aanbieder
vanaf €499
Matheo 8.9
5 aanbieders
vanaf €264
Cretan Family 8.8
1 aanbieder
vanaf €374

Bekijk alle 35 accommodaties in Malia

Ligging