Chersonisos

Chersonisos is de bekendste en drukste badplaats van Kreta.

Chersonisos is al jaren een populaire vakantiebestemming voor vakantiegangers die op zoek zijn naar zon, zee, strand en een goed uitgaansleven. De grootste publiekstrekker van Chersonisos is het strand, dat tot de mooiste van het eiland gerekend mag worden. In het hoogseizoen is het zoeken naar een vrij plekje en ligt het strand overvol met toeristen. Achter het strand ligt een promenade. Bijzonder op de promenade is de Romeinse fontein uit de 3de eeuw. Chersonisos heeft een overvloed aan winkels, restaurants, bars en discotheken. Uiteraard moeten de vele toeristen, waaronder met name veel Britten, ergens worden ondergebracht, dus aan hotels en appartementencomplexen is geen tekort in deze badplaats. Jongeren verzamelen zich overdag allemaal bij het waterpark Star Beach, waar in de zomermaanden grote openluchtfeesten worden georganiseerd. Star Beach is een combinatie van strand, water en vooral feesten en harde muziek.

Nachtleven

Naast het strand is het uitgebreide nachtleven van Chersonisos de tweede grote publiekstrekker. Bars, pubs en clubs wisselen elkaar af. U hoeft dan ook nooit lang te zoeken om een bar te vinden waar het u bevalt. Een kroegentocht staat op het programma van vele toeristen in Chersonisos. Dit is natuurlijk een goede manier om uw favoriete uitgaansplek te ontdekken. Populaire bars/pubs in Chersonisos zijn White Lion, Temple Bar, een Ierse Pub met live (rock) muziek en LIVE Bar, een bar met live muziek en allerlei shows, waaronder karaoke en modeshows. De beste clubs van Chersonisos zijn Matrix, Cameo, Status en El Paradiso en Japapaah. Een bij het Nederlandse uitgaanspubliek zeer populaire club is Bio Bio, gelegen aan het einde van de boulevard.

Even ontsnappen

Wanneer u de drukte in Chersonisos wilt ontvluchten, kunt u terecht in de dorpjes die net boven de badplaats gelegen zijn. Hoewel ook deze dorpen steeds drukker bezocht worden, vindt u hier nog enigszins het traditionele Griekenland terug. Wanneer het niet al te heet is, kunt u een wandeling naar Koutouloufari en Piskopiano maken. Een aanrader is om hier eens uw lunch te nuttigen. Besteld u eens allerlei verschillende mezes (Griekse tapas) en proef de echte Griekse smaken.

Andere plaatsen

Meer plaatsen op Kreta:

Foto’s van Chersonisos

Ligging