Excursies op Kreta

Kreta is een groot eiland en het aanbod aan excursies is dan ook uitgebreid en afwisselend.

Samaría kloof

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Eén van de populairste excursies is de wandeling door de Samaríakloof. Deze excursie wordt in de meeste badplaatsen aangeboden. U wordt ’s ochtends meestal zeer vroeg opgehaald om met de bus naar het begin van de Samaría kloof af te reizen. Vervolgens begint u aan de 15 km lange wandeltocht, waar u ongeveer 5 uur over zult doen. De wandeling eindigt in het plaatsje Agía Roumeli aan de kust. Hierna volgt bij de meeste excursieaanbieders nog een boottocht die u terugbrengt naar de bus.

Spinalonga

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Wanneer u een combinatie van zee en cultuur zoekt kunt u kiezen voor de excursie naar de voormalige leprakolonie Spinalonga. De excursies naar Spinalonga verschillen onderling enigszins. Sommige boten vertrekken vanaf Elounda, andere vanaf Plaka. Alle excursies bevatten in elk geval een rondleiding over het eiland en meestal wordt na afloop onderweg ergens een stop gemaakt, zodat u een duik kunt nemen in het heerlijke zeewater. Meestal is een lunch of barbecue na afloop eveneens inbegrepen.

Santorini

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Vanaf Kreta kunt u in een 2,5 uur durende boottocht het idyllische eiland Santorini bereiken. Op het eiland staat een bus te wachten, die u naar enkele dorpen op het eiland vervoert. Uiteraard mag u één ding niet vergeten tijdens deze excursie en dat is uw camera. Santorini staat bekend als het meest gefotografeerde eiland van de Cycladen en dat is niet voor niets. U verblijft enkele uren op het eiland, waarna de boot u weer terug naar Kreta brengt. Tijdens de terugtocht wordt door sommige aanbieders een diner geserveerd.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Authentiek Kreta

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Tot het excursieaanbod behoort altijd wel een excursie waarbij u het authentieke Kreta ontdekt. Het aanbod varieert wat betreft welke dorpen u aandoet, maar de essentie is hetzelfde; u verlaat de toeristische kust en trekt het binnenland in om de authentieke dorpen te verkennen en u onderweg te begeven tussen de olijfboomgaarden en de prachtige natuur van Kreta. Onderweg wordt u meestal getrakteerd op enkele Kretenzische specialiteiten en maakt u een stop bij een klooster of folkloremuseum.

Bootexcursie

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Wanneer u eens een dag op het water door wilt brengen heeft u op Kreta genoeg mogelijkheden. U kunt kiezen voor een cruise op een traditionele zeilboot, waarbij u de mooiste baaien in de omgeving aandoet, of misschien spreekt een catamarantocht u meer aan. Uw kinderen zullen de piratentocht die vanuit Panormo wordt aangeboden wellicht een leuk dagje uit vinden. Een andere boottocht brengt u naar één van de mooiste stranden van Kreta, het Balos strand op het schiereiland Gramvoussa. Voor de meeste boottochten geldt dat een heerlijke lunch aan boord geserveerd wordt en u onderweg de mogelijkheid krijgt om een duik in het prachtig heldere zeewater te nemen.