Sport op Kreta

Voor de sportievelingen onder u heeft Kreta genoeg te bieden, met name op het gebied van de water- en bergsport.

Watersport

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Op de grote stranden van Kreta worden diverse watersportvoorzieningen aangeboden. Ringo- en bananaboat riding behoren tot favoriete activiteiten onder jonge vakantiegangers. Wilt u het wat serieuzer aanpakken, dan kunt u bijvoorbeeld gaan surfen, waterskiën of zeilen. Duiken en snorkelen kunt u op Kreta ook uitstekend. Een goede duikschool vindt u in het plaatsje Bali, dat tussen Rethymnon en Heraklion in ligt. Kitesurfers kunnen terecht bij Crete Kite en een populaire bestemming voor windsurfers is Freak Surf in Palekastro.

Paardrijden

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Een leuke manier om iets meer van Kreta te zien is tijdens een paardrijdtocht. U kunt bijvoorbeeld prachtige ritten op het strand maken of door de bergen. Enkele maneges waar u terecht kunt zijn Zoraida, Melanouri en Alianthos

Mountainbiken

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Het bergachtige landschap van Kreta biedt uitgelezen mogelijkheden voor de mountainbikeliefhebbers onder u. Op het eiland zijn diverse goede mountainbikecentra gevestigd waar u terecht kunt voor het huren van een fiets of voor georganiseerde tochten. Deze tochten variëren in moeilijkheidsgraad. Zo kunt u kiezen voor de gemakkelijke optie en u ergens op een top laten afzetten, zodat u alleen nog naar beneden hoeft, of u kunt bergop-bergaf routes nemen. Vaak behoort een meerdaagse tocht ook tot de mogelijkheden. Enkele aanbieders zijn Hellas, Olympic Bike en Adventure Bikes.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Trekking/klimmen

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Kreta is bergachtig en u kunt op het eiland dan ook goed terecht voor stevige trektochten en klimexpedities. Prachtige, maar veeleisende tochten gaan door de Witte Bergen. Climb in Crete biedt informatie over zwaardere trektochten en de klimmogelijkheden op Kreta.