Nachtleven op Kreta

De grote badplaatsen Chersonisos en Malia staan bekend om hun uitgebreide nachtleven en dit is vaak de reden dat toeristen deze plaatsen in de zomermaanden opzoeken.

Uitgaan Chersonisos

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Bars, pubs en clubs wisselen elkaar in Chersonisos af en u hoeft dan ook nooit lang te zoeken om een bar te vinden waar het u bevalt. Omdat in Chersonisos veel Britten vakantie vieren vindt u een groot aantal pubs in de plaats. Populaire bars/pubs in Chersonisos zijn White Lion, Temple Bar, een Ierse Pub met live (rock) muziek en LIVE Bar, een bar met live muziek en allerlei shows, waaronder karaoke en modeshows. Later op de avond verlaten velen de bars en trekken richting de grotere clubs in Chersonisos. De beste clubs van Chersonisos zijn Matrix, Cameo, Status en El Paradiso en Japapaah. Een bij het Nederlandse uitgaanspubliek zeer populaire club is Bio Bio, gelegen aan het einde van de boulevard.

Uitgaan Malia

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Malia kent een net zo levendig en uitgebreid nachtleven als buurplaats Chersonisos. Een goede manier om het grote aanbod te verkennen is door een kroegentocht te doen. De meeste uitgaansgelegenheden liggen aan de hoofdstraat van de plaats. Net als in Chersonisos komen ook in Malia veel Britten en is het aanbod aan pubs groot. Geliefde bars zijn The Loft, Yiasou en Lush Bar. Tot de populairste clubs behoren Candy Club, Club 69 en Apollo. Dit is slechts een kleine greep uit het uitgaansaanbod in Malia. Hier geldt zeker dat iedere feestganger iets kan vinden dat bij hem of haar past.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Andere steden

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

In de grote steden Rethymnon, Chaniá en Heraklion vindt u een gevarieerd uitgaansleven en u kunt zich hier in de avond en nacht prima vermaken. Ook in kleinere badplaatsen op Kreta is het ’s avonds vaak gezellig. De Grieken houden van lang tafelen en een avond uit brengt men vaak door op het terras. Men geniet van elkaars gezelschap tijdens een heerlijke maaltijd en onder het genot van een drankje, bij voorbeeld de populaire raki.