Entertainment op Kreta

Wat entertainment betreft moet u op Kreta vooral denken aan waterparken en een middagje karten of midgetgolfen.

Waterparken

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

De grootste twee waterparken van Kreta liggen in Chersonisos. Star Beach is vooral gericht op de vakantievierende jeugd. Hier klinkt voortdurend luide muziek en worden de hele dag door een feestjes gebouwd. In het hoogseizoen organiseert Star Beach regelmatig bikini- en schuimfeesten. Vervelen hoeft u zich niet in Star Beach. Bungeejumpen, paragliding, een ritje op een bananenboot, een piercing of een henna tatoeage laten zetten zijn allemaal mogelijk. Gewoon op uw handdoek van de zon genieten met af en toe een duik in één van de zwembaden of in zee kan natuurlijk ook. Spreekt het feestgedruis van Star Beach niet aan dan is een bezoek aan Acqua Plus een goede optie. Zeker wanneer u met kinderen op vakantie bent is dit waterpark een aanrader. Het park heeft vele verschillende glijbanen en waterattracties en diverse horecafaciliteiten. Watercity is een ander groot waterpark dat tussen Heraklion en Chersonisos in ligt. Ook in Watercity kunt u met gemak zich een hele dag vol overgave van de diverse glijbanen afstorten of het wat rustiger aan doen in de jacuzzi. Een ander waterpark vindt u 8 km van Chaniá: het Limnoupolis waterpark. Dit biedt net als de andere parken allerhande waterattracties, zoals een 'lazy river', een 'black hole' en de kamikaze.

Karten

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

In de meeste grotere vakantieoorden op Kreta zijn een kartbanen. Zowel in Chersonisos als in Malia kunt u terecht bij Kartland maar ook in Ierapetra bevindt zich een kartbaan. Daag uw vrienden uit en laat zien wie de beste 'lap time' heeft.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Bioscoop

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

In de grotere badplaatsen en steden is vaak een bioscoop vinden waar films in de originele taal worden vertoont. In de zomer kunt u in openluchtbioscopen terecht, onder andere in Platania, Rethymnon, Chersonisos, Chaniá, Heraklion en Kavros.

Aquaria

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Op Kreta zijn twee aquaria, waar u van dichtbij kennis maakt met de onderwater wereld van de Middellandse Zee. In Chersonisos bevindt zich Aquaworld. Naast vissen zijn in Aquaworld ook slangen, leguanen en schildpadden te bewonderen. Het andere aquarium bevindt zich in de voormalige Amerikaanse legerbasis bij Gournes. Dit aquarium maakt onderdeel uit van een groot onderzoekscentrum, Thalassokosmos. Op de website van Cretaquarium kunt u alvast een voorproefje nemen met een virtuele tour.